Category «Internet»

Masalah This page can’t be displayed

Mungkin IP anda kena block. Cuba anda buat step2 di bawah : 1) sila buka website guna browser lain (eg. Mozilla, Chrome, IE, etc) 2) kalau tak boleh juga, sila OFF kan modem internet & PC anda, pastu, ON kan semula 3) kalau tak boleh juga, sila minta kawan2/family buka website anda guna internet mereka …

Cara reset password cPanel

Berikut ialah cara mudah reset sendiri password cPanel: Login dalam Client Area. sila lihat gambar: Klik pada ‘My Services’. Sila lihat gambar dibawah:   View pakej hosting. Sila lihat gambar dibawah:                   Sila lihat gambar dibawah: No1 = Login ke cPanel No2 = Login ke Webmail No3 …

Cara install OpenCart melalui Softaculous

Berikut ialah panduan mudah cara install OpenCart melalui Softaculous. caranya ialah; Sila login dalam cPanel, kemudian: 1) Klik pada menu/link Softaculous. lihat gambar dibawah;   2) Klik pada menu E-Commerce. lihat gambar dibawah;   3) Klik pada ‘OpenCart’. lihat gambar dibawah;   4) Klik pada menu/button install. lihat gambar dibawah;   5) Sila pastikan anda …

Bilangan laman web digodam meningkat

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengesan peningkatan ketara dalam jumlah laman web dalam negara yang digodam bulan ini, dan sedang bekerjasama dengan pemilik laman web berkenaan untuk memulihkannya. Pengarah Jabatan Komunikasi Korporat SKMM, Zeti Marziana Muhamed, berkata bilangan laman web yang digodam meningkat kepada 262 kes minggu pertama bulan ini berbanding 168 kes bulan …

Cara Untuk Re-cover Password WordPress

Jika anda lupa password wordpress, dan tidak dapat login dalam admin untuk manage data/content, anda boleh recover secara mudah dengan mengikuti panduan berikut; 1) Buat/convert password baru anda melalui url ini: http://www.netkl.com/convert-pwd 2) Login dalam cPanel, dan masuk dalam phpmyadmin. (lihat gambar dibawah). 3) Pilih database wordpress. (lihat gambar dibawah). * Nama database yang betul …

How to Promote Affiliate Links Without a Blog

Affiliate programs can be very lucrative if you understand how to promote the links. You don’t have to have a blog to be able to promote affiliate links and make money on the internet. Learn how to use other online resources to promote your affiliate programs. Step 1 You will need to have an internet …

Dunia siber terkini

Dengan kemajuan teknologi terkini, kita boleh melayari dunia siber dimana mana saja walaupun berada ditengah hutan. asalkan ada pc/laptop dan sambungan internet. Gambar ini contohnya. pakcik ini sedang menunjukkan blog barunya kepada keluarga & rakan rakan. p/s; Pakcik ini menggunakan blog wordpress yang dibeli dari NetKL. internet connection pula ialah guna GPRS sahaja memandangkan dikampung …

NetKL Network – Affiliate Program – FAQ (B. Melayu)

Salam/hai semua, Harap korang semua sihat2 & ceria selalu. Disebabkan ramai sgt yg tanya saya pasal NetKL, webhosting, domain, dan Affiliate Program ni sejak beberapa hari lepas, so, saya pun decide utk buat FAQ di bwh. Harap2, ianya membantu 🙂 1) Apa tu NetKL? Webhosting? Domain? NetKL Network menawarkan domain & webhosting dgn harga yg …